Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Φωτιά στο Βατικανό!


Μαύρος καπνός βγήκε από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα!
Ο καπνός που έπνιξε ολόκληρο το Κονκλάβιο, σύμφωνα με έρευνες του ατμοσφαιρικού ινστιτούτου της Ρώμης, προήλθε όταν κάποιος εγκάθετος του έξω από 'δω έριξε στο κεντρικό τζάκι λερωμένα σώβρακα και κυλότες, κάλτσες, παντόφλες και βερνικωμένα ξύλα.


Οι 115 καρδινάλιοι εκλέκτορες, που χέστηκαν στην κυριολεξία από το φόβο τους, κλειδαμπαρώθηκαν στον ναό του Αγίου Πέτρου, και άρχισαν τις προσευχές και τα τρισάγια.


Ο κόσμος από την πλευρά του, αψηφώντας αέρα και βροχή, αντί να φωνάξει ''Habemus Papam'', άρχιζε να φωνάζει ''Hai sihtir Seytan''.
Οι αρχές με τη σειρά τους πιστεύουν πως το όλο απεχθές έργο ανήκει στον μεξικάνικης υπηκοότητας Sabotero de Samatero, μακρινό συγγενή του Νέρωνα και πρώτο ξάδερφο του Οινοκράτη.


Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως ο νέος ποντίφικας θα έρθει αντιμέτωπος με τις προκλήσεις που κλυδωνίζουν την ρωμαιοκαθολική εκκλησία, η οποία υποστήριξε και εξακολουθεί να υποστηρίζει το νεοϊδρυθέν ελληνικό κόμμα ''Τιμιότης και Αρετή'', με πρόεδρο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, πρώτο αντιπρόεδρο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δεύτερο αντιπρόεδρο τον Βασίλη Ππαπαγεωργόπουλο, γραμματέα τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ταμία τον Αλέξη Μητρόπουλο και μέλη τους Γιάννο Παπαντωνίου, Πέτρο Δούκα και Γεώργιο Βουλγαράκη, και φιλική συμμετοχή των Αντώνη Δελατόλα και Ισίδωρου Κούβελου.
Εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ορίστηκε ο Γιάννης Πρετεντέρη και υπεύθυνη προβολής στα Μ.Μ.Ε. η Όλγα Τρέμη.
κείμενο: Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος