Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τρόικα πρός Μωϋσή ...

Και η τρόικα μη ξερώντας τη να κάνει, το Μωϋσή ξανά ειδοποίησε απ' το Σινά να κατέβει, τέρμα οι φραπεδιές και η ξάπλα, και στην Ελλάδα επειγόντως να μεταβεί και το κομμουνιστικό πνεύμα που διέσπειρε η Παπαρήγα στο Δημήτρη Δασκαλόπουλο, αλλά και σε ολόκληρο το Σ.Ε.Β., να βγάλει.


Διότι αυτοί επίμονα ζητούν κατάργηση του νόμου περί κατώτατου βασικού μισθού 22% και ισχύ της μετενέργειας από τρείς σε έξι μήνες, και στο Κρεμλίνο να μετεγκατασταθούν το σκέφτονται, αφού πρωτίστως τον Πούτιν ρίξουν και τον Λένιν αναστήσουν.


Τώρα με προσευχές θα είναι, με ευχέλαια και αγιασμούς, με θαύματα του τύπου βάζω φωτιά τη βάτο, μπλοκάρει το κέντρο κλήσεων της πυροσβεστικής, ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των οχημάτων της και δέντρο καρποφορεί με σύκα, αυτό το αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του.
Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιήσει, του αναφέρουν, και πένσες ή τανάλιες, ακόμα και να ζητήσει τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής, δηλαδή κράνη, κουκούλες και ρόπαλα, άλλο αν αυτή του την αρνηθεί.


Επίσης του δωσαν και κάτι πλάκες, δύο τον αριθμό, που ανέγραφαν τις νέες δέκα εντολές, που την Ελλάδα απ' την κρίση της θα βγάλουν, μα και τροχοπέδη αυτής σε Ευρώπη και Αμερική θα βάλουν.
Και ιδού αυτές:
1) Δούλευε και μη ερεύνα.
2) Τίμα το αφεντικό ή την ανεργία σου.
3) Ου απεργήσεις.
4) Ουκ επιθυμήσεις τον μισθό που είχες.
5) Ουκ επιθυμήσεις γενικώς.
6) Ου πάρεις σύνταξη.
7) Ου κλείσεις την τηλεόρασή σου.
8) Ου βλαστημήσεις την κυβέρνηση.
9) Ου αμφισβητήσεις.
10) Ξεκουράσου την όγδοη μέρα.
Και ο Μωϋσής πρωί πρωί ξεκίνησε, το δρόμο για την Ελλάδα πήρε, μα στην Αθήνα ποτέ δεν έφτασε.
Και αυτό διότι η τρόικα, και με προσταγή της φύρερ Άγγελας Μέρκελ, φράγκο δεν του έδωσε.
Και ο δύστυχος εμπόδιο μέγα στο διάβα του συνάντησε.
Και το όνομα αυτού διόδια.


Αν δεν πληρώσεις, το δρόμο προς Αθήνα τον ξεχνάς.
Και έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να καβαλάει Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το πνεύμα της Παπαρήγα να έχει για τα καλά φωλιάσει στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο.
κείμενο: Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος