Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Κατάληψη Ε.Π.Μ. από τον Ιούδα.

Μέγα θέμα προέκυψε όταν ο Ιούδας αρνήθηκε να προδώσει, διότι του κουρέψανε με PSI τα τριάντα αργύρια και του δίνουνε τώρα μόνο είκοσι.


Έτσι αποφάσισε να καταλάβει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αναρτώντας πανό στο οποίο ανέγραφε ''Φέρτε μου πίσω τα 30 αργύρια, η χούντα δεν τελείωσε το '73''.


Πλήθος κόσμου άρχισε να μαζεύεται και πλανόδιοι μικροπωλητές, αλλοδαποί και ημεδαποί, άρχισαν να πωλούν μαλλί της γριάς, φορτιστές, δερμάτινα πορτοφόλια και ηλεκτρονικά προφυλακτικά που σφυρίζουν όταν κάτι πάει στραβά.


Όλη αυτή η κατάσταση προκάλεσε την παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που παρήγγειλε στους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα στις περιπτώσεις καταλήψεων Πανεπιστημίων, υπουργείων και άλλων δημοσίων κτιρίων σε συνάρτηση πάντοτε με την παράγραφο 3 του άρθρου 3 του Ν. 4009/2011 που καταργεί το ακαδημαϊκό άσυλο,  και να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, σε περίπτωση που οι καταληψίες αρνούνται να εγκαταλείψουν το χώρο ή παραμένουν σε αυτόν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχουν προηγηθεί φθορές.
Έντονη ήταν η αντίδραση του τεμαίτερου παιδά Πόντιου Πιλάτου,


ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν υφίσταται θέμα διότι ο καταληψίας Ιούδας κατέλαβε ένα τετραγωνικό γωνίας του πανεπιστημίου και κατά συνέπεια δεν προκαλεί διακοπή της λειτουργίας των υπηρεσιών αυτού και δεν διαταράσσει την ομαλή διεξαγωγή του πολιτιστικού και πνευματικού του έργου.
Αντίδραση όμως άμεση υπήρξε και από τους Φαρισαίους


που εξήγγειλαν τετράωρη στάση εργασίας, ενώ το ΠΑΜΕ


στα πλαίσια των εργατικών και εργασιακών κινητοποιήσεών του έκλεισε το δρόμο για το Γολγοθά.
Οπότε για την κανονική ροή της ιστορίας, μαλών πρέπει να παρέμβει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
κείμενο: Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος