Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Στο μαντείο της Αμφοίνιας.....

στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε,
αν θέλουμε άσπρη μέρα και προκοπή να δούμε,
χαράτσια, φόρους, εισφορές πως θα αρνηθούμε,
με σοφία γαίας, ύδατος, αιθέρα και πυρός,
της Ερσεμαίνης λόγο πρέπει να ακούμε.

Μηδενί δίκην δικάσης πρίν αμφοίν μύθον ακούσης.
Μην εκδώσεις (πάρεις) απόφαση αν δεν ακούσεις την ιστορία (προσώπου, πληροφορίας, πράγματος ή κατάστασης) και των δύο.


Ο πρωθυπουργός της χώρας βλέποντας το τραπεζικό σύστημα να καταρρέει, και μη μπορόντας να κάνει διαφορετικά, έστειλε την πολυπληθής κυβέρνησή του στην Αμφοίνια της Ερσεμαίνης χρησμό να πάρουν και το κακό να διώξουν μακριά.
Και η Ερσεμαίνη, αφού τα άστρα όλα τα μελέτησε, και ορμήνεια απ' το φεγγάρι πήρε, τους είπε στη Ναζαρέτ να ανατρέξουν, εκεί θα βρούν αυτόν που απ' τη ΕΥΔΑΠ για να τη σκαπουλάρει, το νερό κρασί το έκανε, και μόλις αλέκτορ 2,5 φορές λαλήσει, από μπρόστά τους θα περάσει, απ' τον γιακά να τον αρπάξουν και στη Ελλάδα να τον φέρουν.
Τα νέα ήτανε καλά και ο πρωθυπουργός εχάρη.
Αφού το νερό σε κρασί μετέτρεψε τη να 'ναι για δαύτον οι τραπεζικοί μας δείκτες, από αρνητικοί σε θετικοί με ένα του νεύμα θα γενούν, και το κεφάλαιο το μετοχικό την αύξουσα θα πάρει.
Αυτά λοιπόν συνέβησαν, την λύση του προβλήματος τώρα ποία τη ξέρουν, και άρχισαν όλοι σαν γιδια να χορεύουν.


Μα κάπου το πράμα μπερδεύτηκε, το πως και το γιατί κανείς δεν ξέρει, και οι δείκτες όχι μόνο αρνητικοί παρέμειναν, μα και μεγίστη πτώση έγραψαν, και το κεφάλαιο το μετοχικό, αντί να αυξηθεί, απ' τα ψηλά στα χμηλά ευρέθη, και οι καταθέτες τα χρήματά τους είδανε να μετατρέποντε σε ροκανίδια.
Μάταια προσπάθησε ο εκ της Ναζαρέτ ερχόμενος εξήγηση να δώσει, πως μικρά πολύ είνα αυτά, και όταν μεγαλώσουν σε ρόκα πεντανόστημη θα μετατραπόυν, και surer spesial ουάου σαλάτα θα γενούν, και ανά πάσα χρονική στιγμή θα μπορούν να ανταλλαγούν σε ομόλογα Ελληνικού δημοσίου με πονική ρήτρα νομισματικής μινάδας Μοζαμβίκης.
Με τις εξηγήσεις όμως μέγα τζίφος, διότι οι καταθέτες άγρια τα πήραν, και τώρα στην Ερσεμαίνη κατευθύνοντε το κακό μπάς και διορθώσουν.



Περί των πολυπόθητων των εκλογών
Και ρωτάει λοιπόν ο Λυκάριος γι' αυτές τις εκλογές, τις πολυπόθητες για πολλούς και καταστροφικές για άλλους, πότε θα γενούν και τη είδηση θα φέρουν;
Και η Ερσεμαίνη, αφού απ' της φύσης τα τέσσερα στοιχεία ορμήνεια πήρε, και Απόλλωνας της μαντηκής ο μέγας, και Δίας ο παντεπόπτης, πατέρας θεών και ανθρώπων, σύμφωνη τη γνώμη είχαν, είπε τα εξής:
Αν φρούτο στραβό στο τραπέζι σου προσαράξει, μην το πλένεις , μα να το καθαρίσεις χωρίς να το πατήσεις, αν όμως σιαγμένο είναι, πρώτα να το πλύνεις και μετά να το ξεφλουδίσεις.
Και σωστά αν όλα γίνουν, σε εκλογές θα πάμε, και αν όλα λάθος γίνουν, οι κάλπες θα καούν.
Και ο Λυκάριος χωρίς καλά να το σκεφτεί, και μισή τη γνώση, αγγούρι έφαγε απλύτο, μα και μπανάνα.  Τις φλούδες όμως πεταξε κατάχαμα στο σπίτι.
Και κόψιμο τον έπιασε στα ξαφνικά απ' τ' άπλυτο τ' αγγκούρι, και κρατημό του φάνηκε να μην μποπρεί να έχει, και τρέχοντας στα ιδιαίτερα του βασιλιά να πάει την μπανανόφλουδα επάτησε και χάμω στο έδαφος ευρέθη.
Άρα Λυκάριε, εσύ τ' αγγούρι 'εφαγες απ' την πολλή τη βουλιμία, μα ο δικός μας απ' αυτός μεγάλη απ' την παραμονή τους στης εξουσία θα υποστεί ζημεία.