Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Απαράδεκτο! Απολύοντε οι παπάδες!

Δεν θα γίνουν απολύσεις λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πλήν των παπάδων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής.
Και αυτό διότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να ξεγελάσει την τρόικα λέγοντάς της πως οι ιερείς στην Ελλάδα δεν είναι υπεράριθμοι, αφού οι τελευταίοι, και μη υπακούοντας στις συστάσεις της κυβέρνησης για χαμηλόφωνες θείες λειτουργείες, καρφώθηκαν από μόνοι τους σαν 9αρα ταβανόπροκα σε ξύλινη οροφή βροντοφωνάζοντας έως γκαρίζοντας ''Ευλογητός ο Θεός πάντοτε.....'' με απότέλεσμα να ακουστούν ως τις Βρυξέλες.


Οι τροϊκατσίδες έμεινα εκπληκτοι και σκέφτηκαν πως για να φτάσουν οι φωνές αυτές μέχρι την Comition, πόσοι ποιά είναι;
Έτσι πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο και διαπίστωσαν μένοντας με το στόμα ανοιχτό πως σε κάθε εκκλησία συνλειτουργούσαν 21 παπάδες. Σε έρώτησή τους πήραν την εξής απάντηση:
Οι 4 πρώτοι διαβάζουν τα 4 ευαγγέλια.
Έπειτα δύο ομάδες των 4  επαναλαμβάνουν την ανάγνωση των ευαγγελίων
Ένας γεμίζει το θυμιατύρι με θυμίαμα, ένας το κρατάει, ένας επιβλέπει και δύο είναι πυρασφάλεια σε περίπτωση που απ' το πολύ το πήγαινε έλα πέσουν τα κάρβουνα και αρπάξει η μοκέτα φωτιά.
Τέλος 4 που έχουν πτυχίο shef και γνωρίζουν από catering αναλαμβάνουν Θεία Κοινωνία και αντίδωρα, ενώ άλλοι 4 με γνώσεις ηέκτρολόγου-υδραυλικού είναι σε επιφυλακή για τυχόν ζημειές στο ήχο, στα μικρόφωνα, στο κλιματιστικό και στο σύστημα αποχέτευσης.


Η τρόικα όμως εξοργισμένη τους διεμύνησε πως αυτά δεν μπορούν να συμβούν τη στιγμή που όλος ο Ελληνικός λαός υποβάλεται σε τόσες και τόσες θυσίες οι πνευματικοί του ταγοί να πράτουν τέτοιου είδους ενέργειες, δείχνοντας τους την πόρτα εξόδου από το δημόσιο.
Οι παπάδες εκνευρισμένοι αρνήθηκαν και αποφάσισαν να συνδικαλιστούν.
κείμενο:Θεοδωρίδης Βλαδίμηρος